pitabroodjes flatbread recept barbecue bbq kamado

Recept - Pitabroodjes van de BBQ a la Smaken van Buiten

Recept - Pitabroodjes van de Barbecue - 20 minuten

Ingrediënten

- 500 gram Griekse Yoghurt (geen 0%)
- 500 gram Zelfrijzend Bakmeel
- 2 theelepel Bakpoeder
- 2 theelepel Grof Zeezout
- Naar smaak: verse rozemarijn, bieslook of een lekker BBQ rub zoals de Rubba Bubba rub van Angus & Oink of de Mediterraanse groente rub van Suncity BBQ

Bereiding

Doe eerst het bakmeel, het bakpoeder en het zout in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg de Yoghurt toe en meng dit met de hand door elkaar tot een plakkerig deeg.

Bebloem vervolgens je werkblad goed en kneed je deeg kort stevig door. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg erg plakkerig blijft. Wanneer je een rub of vers kruid in de pitabroodjes wilt, kan je deze direct door het deeg kneden of in de droge mix toevoegen voor je de yoghurt toevoegt. Je kunt het ook pas toevoegen als je de pita’s al gevormd hebt.

Maak een soort rol van het deeg, waardoor je makkelijk plakjes kunt snijden met een mes. Maak van elk plakje deeg een balletje en druk het daarna plat tot een pitabroodje. Gebruik geen deegroller, dan gaat de lucht te veel uit het deeg.

Je kunt de pita’s direct op het grilrooster bakken, maar ook op de pizzasteen. Leg de broodjes op het rooster (wij gebruiken het liefst het gietijzeren rooster) of de steen en draai ze na 2 a 3 minuten grillen om. Gril de andere kant ook nog 2 minuten en de pitabroodjes zijn al klaar. Om te checken of het deeg gaar is, is het goed om even te kijken of er geen donkere vlekken meer in het broodje te zien zijn. Anders leg je ze indirect nog even terug om na te garen.  

De pitabroodjes zijn nu klaar voor gebruik. Vul ze lekker met zelfgemaakte pulled pork, langzaam gegaard buikspek of gegrilde groentes met een fijne BBQ saus.

Tip: Maak er gerust 2 x zoveel en vries wat je over hebt in, na ontdooien kun je ze even opnieuw opwarmen in een pan of broodrooster!

Enjoy!

Heb jij onze pita's gemaakt en ben je blij met het resultaat? Tag ons dan zeker op de socials, we zijn benieuwd!

 

Terug naar blog